Kertsi-idean isä Heikki Salo: Jokainen osaa tehdä laulun!

28.2.2017

Kertsin puheenjohtaja Tuija Rantalainen ja varapuheenjohtaja Heikki Salo ovat kokeneita lauluntekijöitä ja kouluttajia.
Kertsin puheenjohtaja Tuija Rantalainen ja varapuheenjohtaja Heikki Salo ovat kokeneita lauluntekijöitä ja kouluttajia.

”Laulunteosta on kymmenen viime vuoden aikana tullut suuren yleisön harrastus. Halusimme perustaa kasvavalle harrastajajoukolle yhdistyksen, joka innostaa, kannustaa ja yhdistää”, kertoo musiikintekijä Heikki Salo, Kertsin perustajajäsen ja idean isä.

"LAULUNTEKO ON aivan oma kirjoittamisen lajinsa ja nykyisin tosi suosittua. Jos ihminen kiinnostuu esimerkiksi näyttelemisestä ja käy teatterikurssin, hän voi sen jälkeen lähteä harrastajateatteriin ja olla siinä vaikka koko elämänsä. Kertsi perustettiin, jotta laulunteon harrastajillakin olisi oma yhteisönsä”, Heikki kertoo.

Hän on valmentanut lauluntekijöitä jo pitkään ja sanoo, että jokainen osaa tehdä laulun.

"Se voi olla yksinkertainen rallatus, joka putkahtaa päähän saunapuita pilkkoessa. Ihan jokainen voi tehdä laulun omien taitojensa mukaan. Laulun tekeminen on elämyksellinen seikkailu."

KERTSI RY JÄRJESTÄÄ jäsenilleen verkostoitumis- ja esiintymismahdollisuuksia, tapahtumia ja koulutuksia. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, mutta pyrkimyksenä on olla valtakunnallinen toimija.

Kertsin hallituksen puheenjohtaja, musiikintekijä Tuija Rantalaisen mukaan yhdistys toimii myös tiedon välittäjänä.

”Tekijänoikeus- ja sopimusasiat sekä alan hyvät tavat ja käytännöt on hyvä tuntea, vaikka musiikin tekeminen ei olisikaan ammatti. Tähän asiapuoleenkin Kertsi tulee tarjoamaan opastusta”, Tuija kertoo.

TÄLLÄ HETKELLÄ Kertsin toimintaa käynnistellään ja rahoitusta eri projekteihin haetaan. Jäsenhankinta on alkanut maaliskuun alussa.

”Haluaisimme aktiivista jäsenporukkaa ympäri maan. Kaikenlaiset ideat toiminnan järjestämiseen ovat tervetulleita. Jäsenille tätä tehdään ja heidän toiveistaan kaikki lähtee”, sanovat Heikki ja Tuija.

Lisätiedot:
kertsiry(at)gmail.com

Kertsi tekee yhteistyötä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n kanssa, joka on ammattimaisesti toimivien musiikintekijöiden edunvalvontayhdistys.